Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 12.02.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE NA MLEKU  (1,7), CHLEB RAZOWY Z MASŁEM(1,7), SZYNKA, OGÓREK KISZONY,  ŻÓTY SER (7)  ,  POMIDOR, HERBATA KOPERKOWA

ZUPA:  KALAFIOROWA (7,9)

II DANIE: RYŻ Z JABŁKIEM , BIAŁY SER(7) , SURÓWKA Z MARCHEWKI ,KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: PALUCH OTRĘBOWY Z MASŁEM I MIODEM (1,7) , MUS OWOCOWY KUBUŚ

 

WTOREK 13.02.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI RYŻOWE  NA MLEKU (7), CHLEB  ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7), SZYNKA,PAPRYKA ,  PASTA JAJECZNA(7), SZCZYPIOREK, HERBATA OWOCOWA

ZUPA:  GROCHOWA(1,9)

II DANIE:  KASZA JAGLANA, KOTLET MIELONY WIEPRZOWY(1), OGÓREK KISZONY, KOMPOT WIELOOWOCOWY 

PODWIECZOREK: CHRUPEK KUKURYDZIANY(1,), HERBATA RUMIANKOWA,KIWI

 

ŚRODA 14.02.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JĘCZMIENNE NA MLEKU(1,7), CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM (1,7), SZYNKA, PAPRYKA,BIAŁY SER Z RZODKIEWKĄ (7) , HERBATA WIŚNIOWA

ZUPA: JARZYNOWA NA MAŚLE (7,9)

II DANIE:  PIEROGI Z BIAŁYM  SEREM I SOSEM JOGURTOWO-TRUSKAWKOWYM(1,7), KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: PALUCH Z ZIARNEM I  Z MASŁEM(1,7),JAJKO(3),  SZCZYPIOR , KAWA ZBOŻOWA(7) , MANDARYNKA 

 

CZWARTEK 15.02.2018

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA  NA MLEKU (1,7), CHLEB STAROPOLSKI  Z MASŁEM(1,7),SZYNKA, RZODKIEWKA,PASTA Z MAKRELI (4,7),OGÓREK KISZONY , HERBATA OWOCOWA

ZUPA: KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ Z ZIEMNIAKAMI  (9)

II DANIE: ZIEMNIAKI, PIECZONE UDO Z KURCZAKA ,SAŁATA Z JOGURTEM,  KOMPOT WIELOOWOCOWY        

PODWIECZOREK: CHLEB RAZOWY Z MASŁEM I DŻEMEM (1,7), BANAN ,KAKAO (7)

 

PIĄTEK 16.02.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE  NA MLEKU (1,7), CHLEB ŻYTNI  Z MASŁEM(1,7), SZYNKA, OGÓREK ZIELONY,SER ŻÓŁTY(7),POMIDOR, HERBATA ŻURAWINOWA

ZUPA:  KREM Z DYNI ( 1,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI ,RYBA SMAŻONA(1,3,4),MARCHEWKA Z GROSZKIEM , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: WAFEL  RYŻOWY, MLEKO(7), JABŁKO

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.