Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 11.12.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI OWSIANE NA MLEKU  (1,7), CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM(1,7), SZYNKA, POMIDOR, SEREK ALMETTE Z PAPRYKĄ (7)  , MIĘTA

ZUPA:  BROKUŁOWA 7,(9)

II DANIE: PIEROGI Z BIAŁYM  SEREM I JOGURTEM(1,3,7) ,SURÓWKA Z MARCHEWKI,KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: PALUCH ZBOŻOWY Z MASŁEM (1,7)  , MIÓD , KAWA INKA,BANAN

 

WTOREK 12.12.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE NA MLEKU(1,7), CHLEB ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7), SZYNKA, RZODKIEWKA, PASTA Z MAKRELI (4,7) ,OGÓREK KISZONY, HERBATA Z CYTRYNĄ 

ZUPA:   BIAŁY BARSZCZ (1,7,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI, SCHAB DUSZONY W SOSIE WŁASNYM, ,OGÓREK KISZONY , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: KOKTAJL BANANOWO-PORZECZKOWY(7), WAFEL RYŻOWY

 

ŚRODA 13.12.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU (1,7), CHLEB STAROPOLSKI Z MASŁEM(1,7), SZYNKA, OGÓREK, SEREK ALMETTE Z PAPRYKĄ, HERBATA WIŚNIOWA

ZUPA: FASOLOWA ( 9)

II DANIE:  KASZA GRYCZANA,KOTLET MIELONY WIEPRZOWY1,3) ,SOS KOPERKOWY, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA MAŚLANA(1,7), KAKAO(7), GRUSZKA

 

CZWARTEK 14.12.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI RYŻOWE  NA MLEKU (7), CHLEB  MIESZANY Z MASŁEM (1,7), SZYNKA,PAPRYKA , BIAŁY SER ZE SZCZYPIORKIEM(7), HERBATA OWOCOWA

ZUPA: OGÓRKOWA (7,9)

II DANIE: RYŻ(1),  FILET Z INDYKA W WARZYWACH(1,3) , KOMPOT WIELOOWOCOWY

 PODWIECZOREK: PALUCH ZBOŻOWY  Z MASŁEM(1,7), JAJKO(3), SZCZYPIOREK, KAWA ZBOŻOWA(7) , MANDARYNKA

 

PIĄTEK 15.12.2017

 

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA NA MLEKU (1,7), CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM(1,7), SZYNKA, OGÓREK KWASZONY,SER ŻÓŁTY,RZODKIEWKA, HERBATA ŻURAWINOWA

ZUPA:  PIECZARKOWA Z MAKARONEM(1,7,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI , KOTLET RYBNY (1,3,4) , SAŁATA LODOWA Z JOGURTEM , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: MUS OWOCOWY KUBUŚ, CHRUPEK KUKURYDZIANY 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.