Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 09.12.2019

 

ŚNIADANIE: MAKARON LITERKI NA MLEKU (7), CHLEB WIELOZIARNISTY Z MASŁEM (1,7), PASZTET, RZODKIEWKA, RUKOLA, HERBATA LEŚNA

II ŚNIADANIE: JABŁKO SUSZONE

ZUPA: OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (7,9)

II DANIE: RYŻ MIESZANY Z SEREM BIAŁYM, JOGURTEM NATURALNYM I MUSEM MALINOWYM (7),  KOMPOT ŚLIWKOWY

PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA Z MASŁEM (1,7), POLĘDWICA Z PIECA, CUKINIA, ŚLIWKA, BAWARKA (7)

 

 

WTOREK 10.12.2019

 

ŚNIADANIE: KAKAO (7), MINI KAJZERKA Z MASŁEM (1,7), STÓŁ SZWEDZKI: PASTA SZPINAKOWA, SZYNKA W SIATCE, POMIDOR CZERWONY

II ŚNIADANIE: KIWI

ZUPA: FASOLOWA (6,9)

II DANIE: KASZA BULGUR (1), PULPECIKI Z INDYKA Z ZIOŁAMI, SURÓWKA BURACZKOWA,  KOMPOT TRUSKAWKOWY

PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE (1,3,7), KOKTAJL MLECZNO-BANANOWY (7)

  

 

ŚRODA 11.12.2019

 

ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU Z CYNAMONEM (1,7), CHLEB BEZ DROŻDŻY Z MASŁEM (1,7), SZYNKA DOSKONAŁA W SMAKU, CYKORIA, RZODKIEW BIAŁA, HERBATA POZIOMKOWA

II ŚNIADANIE: GRUSZKA

ZUPA: CYGAŃSKA (MIX PAPRYK, CUKINIA, FASOLKA, MARCHEWKA, PIETRUSZKA, KOPER, NATKA, KONCENTRAT POMIDOROWY)

II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, KOTLECIKI SCHABOWE (1,3), SURÓWKA COLESŁAW (7,9), KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA ŻYTNIA Z MIODEM (1),JABŁKO, HERBATA Z CZARNEJ PORZECZKI

 

CZWARTEK 12.12.2019

 

ŚNIADANIE: BAWARKA (7), CHLEB JAGLANY Z MASŁEM, CHLEB JESIENNY Z MASŁEM (1,7), STÓŁ SZWEDZKI: KIEŁBASA KRAKOWSKA PODSUSZANA, PASTA Z MARCHEWKOWA, SAŁATA KOLOROWA KARBOWANA, POMIDOR ŻÓŁTY

II ŚNIADANIE: POMARAŃCZ

ZUPA: KOPERKOWA (7,9)

II DANIE: MAKARON SPAGHETTI (1), MIĘSO WIEPRZOWE, OGÓREK ZIELONY, KOMPOT MALINOWY

PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA Z MASŁEM (1,7), TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ, ŚLIWKA , HERBATA MIĘTOWA

 

 

PIĄTEK 13.12.2019

 

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU (1,7), CHLEB CESARSKI Z MASŁEM (1,7), POLĘDWICA SOPOCKA, PAPRYKA CZERWONA, HERBATA OWOCE SADU

II ŚNIADANIE: BANAN

ZUPA: Z CIECIERZYCY (6,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM  KOTLET Z MIRUNY, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z MARCHEWKĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁECZKA STAROPOLSKA (1), DŻEM JABŁKOWY Z CYNAMONEM (WYRÓB WŁASNY), KALAREPA DO GRYZIENIA, CIEPŁE MLEKO (7)

 

 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.