Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 24.06.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI JĘCZMIENNE NA MLEKU (1,7), CHLEB  DOMOWY Z MASŁEM (1,7), CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM (1,7), MIÓD, SCHAB W SIATCE, CYKORIA, PAPRYKA CZERWONA, HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY

ZUPA:  CHRZANOWA (9)

II DANIE: KLUSKI LENIWE(1,7) , SAŁATKA OWOCOWA (WINOGRONA, TRUSKAWKI, MELON, KIWI) , KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI

PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE, MORELA , BAWARKA 

 

WTOREK 25.06.2019

ŚNIADANIE:  KAKAO (7), CHLEB  BEZ DROŻDŻY Z MASŁEM (1,7), CHLEB KRESOWY Z MASŁEM (1,7), STÓŁ SZWEDZKI : POLĘDWICA Z KOMINA, PASTA Z CIECIERZYCY (4), SAŁATA, RZODKIEWKA 

ZUPA: ZIEMNIACZANA (1,9)

II DANIE: RYŻ, KLOPSIK Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM (1), BUKIET WARZYW     , KOMPOT ŚLIWKOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ŻYTNI  Z MASŁEM (1,7) , SER ŻÓŁTY (7), ROSZPONKA, JABŁKO, HERBATA POMARAŃCZOWO-MIĘTOWA

 

ŚRODA 26.06.2019

ŚNIADANIE:  MAKARON GWIAZDKI NA MLEKU (1,3,7), CHLEB BEZ DROŻDŻY  Z MASŁEM (1,7), BUŁKA WROCŁAWSKA Z MASŁEM PAPRYKOWYM (1,7), POLĘDWICA GOBARTO, PAPRYKA ŻÓŁTA KIEŁKI MIESZANE, HERBATA LEŚNA  

ZUPA: KRUPNIK  (7,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, KOTLET MIELONY Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ(1,3,9), MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: GRAHAMKA Z MASŁEM (1,7), PASZTET, OGÓREK ZIELONY, BANAN, HERBATA Z CYTRYNĄ

 

CZWARTEK 27.06.2019

ŚNIADANIE:  KAWA INKA (7), CHLEB DYNIOWY Z MASŁEM (1,7), CHLEB BALTONOWSKI Z MASŁEM (1,7), STÓŁ SZWEDZKI: KIEŁBASA SZYNKOWA , PASTA Z TUŃCZYKA (4), CYKORIA, POMIDOR

ZUPA: JARZYNOWA (7,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA (1,3), GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ(1,9), OGÓREK KISZONY, KOMPOT WIŚNIOWY

PODWIECZOREK: KAJZERKA Z MASŁEM, SCHAB WĘDZONY, RUCOLA, TRUSKAWKI, HERBATA ŻURAWINOWA

 

PIĄTEK 28.06.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE  NA MLEKU (1,7), CHLEB DYNIOWY Z MASŁEM (1,7), CHLEB CESARSKI Z MASŁEM (1,7),  SZYNKA KRAKOWSKA, SER CHEDDAR(7), CUKINIA, OGÓREK MAŁOSOLNY,   HERBATA  RUMIANKOWA

ZUPA: POMIDOROWA Z RYŻEM ( 1,3,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, DORSZ SMAŻONY (1,3,4), SAŁATA LODOWA Z ZIOŁAMI ,  KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI

PODWIECZOREK: ZAPIEKANKA SEROWA (1,7),  BRZOSKWINIA,   HERBATA WIŚNIOWA 

 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.