Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 14.10.2019

 

ŚNIADANIE: PŁATKI JAGLANE NA MLEKU (7), CHLEB DOMOWY Z MASŁEM (1,7), KIEŁBASA DĘBOWA, POMIDOR, KIEŁKI MIESZANE, HERBATA BLUE FRUITS

II ŚNIADANIE: POMARAŃCZ

ZUPA: BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI (7,9)

II DANIE: KASZA BULGUR, GULASZ WOŁOWO-WIEPRZOWY (1,9), OGÓREK KISZONY, KOMPOT JABŁKOWO-BRZOSKWINIOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA ŻYTNIA Z MASŁEM (1,7), MIÓD, JABŁKO, HERBATA ZIELONA Z JAŚMINEM

 
WTOREK 15.10.2019

 

ŚNIADANIE: KAKAO (7), CHLEB  SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM (1,7), CHLEB WIELOZIARNISTY Z MASŁEM (1,7), STÓŁ SZWEDZKI: SZYNKA DOSKONAŁA W SMAKU, PASTA SZPINAKOWA (3) , RZODKIEW BIAŁA , PAPRYKA ŻÓŁTA

II ŚNIADANIE: MORELA SUSZONA

ZUPA: POMIDOROWA Z MAKARONEM (7,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, KULKA Z INDYKA W SOSIE ŻURAWINOWYM, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA MAŚLANA (1), BANAN,  HERBATA ANANASOWA

 
ŚRODA 16.10.2019

 

ŚNIADANIE: BAWARKA, CHLEB KRESOWY Z MASŁEM, CHLEB FIRMOWY Z MASŁEM,  JAJECZNICA, SZCZYPIOREK, KRAKOWSKA PODSUSZANA, POMIDOR ŻÓŁTY

II ŚNIADANIE: JABŁKO

ZUPA: WŁOSKA ZUPA JARZYNOWA (7,9)

II DANIE:  PIEROGI Z MIĘSEM (1,7), SURÓWKA POROWA,   KOMPOT Z TRUSKAWKOWY

PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA Z MASŁEM (1,7), KIEŁBASA SZYNKOWA, KALAREPA W PLASTRACH, KIWI, HERBATA WIŚNIOWA

 

CZWARTEK 17.10.2019

 

ŚNIADANIE: KAWA ZBOŻOWA (7), CHLEB BONVITAL Z MASŁEM (1,7), CHLEB BALTONOWSKI Z MASŁEM (1,7), STÓŁ SZWEDZKI: POLĘDWICA Z INDYKA, PASTA MARCHEWKOWA (9), CYKORIA, CUKINIA

II ŚNIADANIE : MANDARYNKA

ZUPA: CHRZANOWA Z ZIEMNIAKAMI I BIAŁĄ KIEŁBASKĄ (3,7,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA, PIECZEŃ RZYMSKA, MINI MARCHEWKI JUNIORKI GOTOWANE, KOMPOT WIŚNIOWY

PODWIECZOREK: MINI KAJZERKA Z MASŁEM, SER ŻÓŁTY, PAPRYKA CZERWONA, ŚLIWKA, HERBATA OWOCE TROPIKALNE

 

PIĄTEK 18.10.2019

 

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU (1,7), CHLEB BEZ DROŻDŻY  Z MASŁEM (1,7), SZYNKA W SIATCE, MIX WĘDLIN, OGÓREK MAŁOSOLNY, ROSZPONKA, HERBATA RUMIANKOWA

II ŚNIADANIE: GRUSZKA

ZUPA: KRUPNIK Z KASZĄ PĘCZAK (9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, ŁOSOŚ SMAŻONY (1,3,4), SURÓWKA ŻYDOWSKA, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHAŁKA Z MASŁEM (1,3,7), BRZOSKWINIA, HERBATA Z GRANATEM

 
JADŁOSPIS 14.10.2019-18.10.2019 
JADŁOSPIS 07.10.2019-11.10.2019
JADŁOSPIS 30.09.2019-04.10.2019
 

 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.