Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE  NA MLEKU (7), CHLEB STAROPOLSKI  Z MASŁEM(1,7), KIEŁBASA KRAKOWSKA PODSUSZANA , OGÓREK ZIELONY,  TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM(7), HERBATA OWOCOWA 

ZUPA:  KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI (1,9)

II DANIE: MAKARON Z PESTO Z NATKI PIETRUSZKI I ŻÓŁTYM SEREM (7) , SURÓWKA Z JABŁKA I MARCHEWKI,   KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM (1,7),MIÓD ,HERBATA KOPERKOWA , MANDARYNKA

 

WTOREK 24.04.2018

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA  NA MLEKU (7), CHLEB  ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7),SZYNKA DĘBOWA, PAPRYKA , SEREK ALMETTE Z ZIOŁAMI  , HERBATA RUMIANKOWA

ZUPA: JARZYNOWA(1,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA, PIECZEŃ  Z SZYNKI WIEPRZOWEJ W SOSIE POMIDOROWYM(1,3), SAŁATKA COLESŁAW, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM (1,7),JAJKO, SZCZYPIOREK, KAWA INKA (7) , JABŁKO

 

ŚRODA 26.04.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7),SZYNKA DROBIOWA, OGÓREK ZIELONY , TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ (7) ,  MIĘTA 

ZUPA:  KAPUŚNIAK(7,9)

II DANIE:  RYŻ, FILET Z INDYKA W SOSIE MORELOWYM (1), SURÓWKA Z SAŁATY PEKIŃSKIEJ W SOSIE ZIOŁOWYM,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB STAROPOLSKI  Z MASŁEM(1,7) , DŻEM  , KAKAO, KIWI

 

CZWARTEK 27.04.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE  NA MLEKU (7), CHLEB SŁONECZNIKOWY  Z MASŁEM(1,7), SZYNKA WIEJSKA, SAŁATA, PASTA Z MAKRELI(4,7), OGÓREK KISZONY , HERBATA Z CYTRYNĄ 

ZUPA: KOPERKOWA (7,9)

II DANIE: MAKARON, SPAGHETTI, ŻÓŁTY SER (1,7), OGÓREK ZIELONY ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHRUPEK KUKURYDZIANY(1,3,7), CIEPŁE MLEKO(7),MANDARYNKA

 

PIĄTEK 28.04.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JĘCZMIENNE  NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7), KIEŁBASA DĘBOWA, OGÓREK ZIELONY,ŻÓŁTY SER(7) , RZODKIEWKA, HERBATA ŻURAWINOWY

ZUPA:  KREM Z DYNI ( 9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI ,KOTLETY ZE ŚWIEŻEGO DORSZA(1,3,4), MARCHEWKA Z GROSZKIEM , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CIASTO DROŻDŻOWE(1,3,7), KAWA ZBOŻOWA(7), KIWI

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.