Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

 

WTOREK 09.04.2019

ŚNIADANIE:  BAWARKA (7), CHLEB  SWOJSKI ŻYTNI Z MASŁEM (1,7), CHLEB RAZOWY Z MASŁEM (1,7) STÓŁ SZWEDZKI : KIEŁBASA DĘBOWA, PASTA Z CIECIERZYCY, SAŁATA, PAPRYKA CZERWONA  

ZUPA:BIAŁA (KALAFIOR, KALAREPA, RZODKIEW BIAŁA, ZIEMNIAKI, KOPEREK, NATKA PIETRUSZKI(7,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI, KOTLET MIELONY Z UDŹCA INDYKA (1), SAŁATKA CARSKA ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA MAŚLANA (1,3,7), MORELA SUSZONA, JOGURT NATURALNY(7)

 

ŚRODA 10.04.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM CZOSNKOWYM(1,7),KIEŁBASKI Z SZYNKI, OGÓREK ZIELONY,  HERBATA LEŚNA 

ZUPA:  KAPUŚNIAK(7,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA , PULPET  Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ W SOSIE KOPERKOWYM(1,3), MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT ŚLIWKOWY

PODWIECZOREK: KAJZERKA Z  MASŁEM(1,7) , JABŁKO PIECZONE Z CYNAMONEM

 

CZWARTEK 11.04.2019

ŚNIADANIE: CIEPŁE MLEKO(7), CHLEB SŁONECZNIKOWY  Z MASŁEM(1,7), CHLEB BALTONOWSKI Z MASŁEM(1,7), STÓŁ SZWEDZKI : POLĘDWICA GOBARTO,  PASTA Z MAKRELI(9), CYKORIA, POMIDORKI ŚLIWKOWE

ZUPA: BARSZCZ CZERWONY (7,9)

II DANIE: MAKARON(1,3), SPAGETTI, SER ŻÓŁTY (7), SAŁATKA ŻYDOWSKA ,  KOMPOT TRUSKAWKOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM (1,7), JAJKO,SZCZYPIOREK, BANAN,  KAWA  INKA(7)

 

PIĄTEK 12.04.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE  NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7), CHLEB GRAHAM Z MASŁEM (1,7), PASZTET, SEREK MINI MOZZARELLA(7) , RZODKIEWKA, ROSZPONKA, HERBATA KOPERKOWA

ZUPA:  KREM Z ZIELONEGO GROSZKU

II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, KOTLET Z DORSZA(1,3,4) , SURÓWKA Z KAPUSTY KWASZONEJ Z JABŁKIEM I MARCHEWKĄ ,  KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI

PODWIECZOREK: BUŁKA Z MASŁEM(1,3,7), NUTELLA NATURALNA(AVOKADO,BANAN,CACAO),WINOGRONA,   HERBATA WIŚNIOWA

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.