Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 18.06.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE  NA MLEKU (7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7), SZYNKA DOMOWA, TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ, OGÓREK ZIELONY, HERBATA Z CZARNEJ PORZECZKI 

ZUPA:  KALAFIOROWA (7,9)

II DANIE: KLUSKI LENIWE (1,7), SURÓWKA Z JABŁKA I MARCHEWKI, KOMPOT WIELOOWOCOWY 

PODWIECZOREK: WAFEL RYŻOWY, KAWA INKA  ,MORELE

 

WTOREK 19.06.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JĘCZMIENNE NA MLEKU (7), CHLEB  SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM (1,7), SCHAB PIECZONY , PASTA Z MAKRELI,SAŁATA, PAPRYKA, HERBATA OWOCOWA

ZUPA: POMIDOROWA Z RYŻEM(1,7,9) 

II DANIE: MŁODE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM  (7) , SAŁATKA WIOSENNA, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB STAROPOLSKI Z MASŁEM (1,7) , JAJKO (3) , HERBATA RUMIANKOWA , ARBUZ

 

ŚRODA 20.06.2018

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA NA MLEKU (1,7), CHLEB STAROPOLSKI  Z MASŁEM(1,7),SZYNKA DROBIOWA, PASTA MIĘSNA, SAŁATA , POMIDOR , HERBATA OWOCOWA

ZUPA: ZIEMNIACZANA(9)

II  DANIE : MAKARON (1,3), SPAGETTI, SER ŻÓŁTY (7, OGÓREK ZIELONY ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY 

PODWIECZOREK: CIASTKO BEZCUKROWE, CIEPŁE MLEKO,TRUSKAWKI 

 

CZWARTEK 21.06.2018 

ŚNIADANIE:  PŁATKI  RYŻOWE NA MLEKU(1,7), CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM (1,7), KIEŁBASA KRAKOWSKA PODSUSZANA,  SEREK ALMETTE ZE SZPINAKIEM(7) , PAPRYKA ŻÓŁTA,  HERBATA Z CYTRYNĄ

ZUPA: ZUPA KOPERKOWA (7,9)

II DANIE: KASZA BULGUR, PULPET Z INDYKA  W SOSIE ZIOŁOWYM, KAPUSTA MŁODA NA CIEPŁO, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7) , MIÓD KAKAO (7), JABŁKO

 

PIĄTEK 22.06.2018 

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE  NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7), STÓŁ SZWEDZKI :  SZYNKA DĘBOWA, ŻÓŁTY SER(7) , RZODKIEWKA, OGÓREK KWASZONY, HERBATA ŻURAWINOWA

ZUPA:  BARSZCZ CZERWONY ( 9)

II DANIE: MŁODE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM , DORSZ W SOSIE POMIDOROWYM(1,3,4), BROKUŁ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: WAFEL RYŻOWY, KAKAO(7), WINOGRONA

 

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.