Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

 

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA  NA MLEKU (7), CHLEB STAROPOLSKI  Z MASŁEM(1,7), SZYNKA WIEJSKA , OGÓREK KWASZONY,  SEREK ALMETTE Z POMIDORAMI(7), HERBATA OWOCOWA 

ZUPA: GROCHOWA (9)

II DANIE: RYŻ Z BIAŁYM SEREM I JOGURTEM (7) , SURÓWKA Z  MARCHEWKI I JABŁKA    , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM (1,7),JAJKO(3)  , BRZOSKWINIA,CIEPŁE MLEKO

 

WTOREK 16.10.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JAGLANE  NA MLEKU (7), CHLEB  ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7), STÓŁ SZWEDZKI : SER ŻÓŁTY , PASTA MARCHEWKOWA  , SAŁATA, PAPRYKA CZERWONA , HERBATA RUMIANKOW

ZUPA: Z SOCZEWICY(1,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA, PULPET Z SZYNKI WIEPRZOWEJ W SOSIE ZIOŁOWYM(1,3), BROKUŁ, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: ROGAL MAŚLANY, WINOGRONA BIAŁE, KOKTAJL JOGURTOWO-BANANOWY (7)

 

ŚRODA 17.10.2018

ŚNIADANIE: BAWARKA(7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7),BUŁKA Z MASŁEM, SCHAB Z KOMINA, POMIDOR, JAJECZNICA (3) ,  HERBATA WIŚNIOWA

ZUPA:  PIECZARKOWA Z MAKARONEM(1,7,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, KOTLET MIELONY  Z INDYKA  (1,3), SAŁATKA CESARSKA,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA Z RUSTIKO Z MASŁEM(1,7) , RZODKIEWKA BIAŁA , ŚLIWKA, KAKAO 

 

CZWARTEK 18.10.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE  NA MLEKU (7), CHLEB SŁONECZNIKOWY  Z MASŁEM(1,7), STÓŁ SZWEDZKI :  SZYNKA Z INDYKA, SAŁATA, PASTA SZPINAKOWA (7), KALAREPA,   HERBATA KOPERKOWA 

ZUPA: BIAŁY BARSZCZ (7,9)

II DANIE: MAKARON, SPAGHETTI, ŻÓŁTY SER (1,7), OGÓREK ZIELONY ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB STAROPOLSKI Z MASŁEM (1,7),MIÓD  , JABŁKO,CIEPŁE MLEKO

 

PIĄTEK 19.010.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JĘCZMIENNE  NA MLEKU (1,7), CHLEB ZDRÓWKO  Z MASŁEM(1,7), KIEŁBASA DĘBOWA,TWAROŻEK(7) , RZODKIEWKA , HERBATA ŻURAWINOWA

ZUPA:  KRUPNIK ( 9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM ,KOTLETY Z DORSZA(1,3,4), POMIDOR ZE SZCZYPIORKIEM , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CIASTO BEZCUKROWE(1,3,7), JOGURT NATURALNY (7), GRUSZKA, HERBATA Z CYTRYNĄ

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.