Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 25.06.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU  (1,7), CHLEB STAROPOLSKI  Z MASŁEM(1,7), SZYNKA MASARZA, POMIDOR,   MIÓD , HERBATA OWOCOWA  

ZUPA:  KAPUŚNIAK (7,9)

II DANIE: NALEŚNIKI Z SEREM I  POLEWĄ TRUSKAWKOWĄ (1,3,7), BIAŁA RZODKIEW DO GRYZIENIA ,   KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB RAZOWY  Z MASŁEM(1,7),JAJKO(3), MORELA,HERBATA KOPERKOWA

 

WTOREK 26.06.2018

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU (7), CHLEB  ZDRÓWKO Z MASŁEM (1,7),KIEŁBASA KRAKOWSKA, RZODKIEWKA , PASTA  JAJECZNA(3), HERBATA  MALINOWA

ZUPA: GROCHOWA(7,9)

II DANIE: KASZA JĘCZMIENNA (1), GULASZ Z ŁOPATKI , OGÓREK  KISZONY, KOMPOT WIELOOWOCOWY                           

PODWIECZOREK: CIASTKO BEZCUKROWE, BRZOSKWINIA ,  KAWA INKA

 

ŚRODA 27.06.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI OWSIANE  NA MLEKU (1,7), CHLEB ŻYTNI  Z MASŁEM(1,7), KIEŁBASA DĘBOWA, SER ŻÓŁTY (7)  , SAŁATA,  PAPRYKA CZERWONA , HERBATA OWOCOWA 

ZUPA:  OGÓRKOWA(9)

II DANIE: ZIEMNIAKI, KOTLET SCHABOWY, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, KOMPOT WIELOOWOCOWY                 

PODWIECZOREK: BUŁKA MAŚLANA, WINOGRONA, CIEPŁE MLEKO

 

CZWARTEK 28.06.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI  JAGLANE NA MLEKU(1,7), CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM (1,7), SZYNKA DĘBOWA, PASTA SZPINAKOWA , OGÓREK ZIELONY,  HERBATA WIŚNIOWA

ZUPA: BROKUŁOWA(7,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA, KOTLET MIELONY DROBIOWY, POMIDOR ZE SZCZYPIORKIEM (1) , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK:  WAFEL RYŻOWY, MELON, KOKTAJL BANANOWY (7) 

 

PIĄTEK 29.06.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI JĘCZMIENNE  NA MLEKU (1,7), CHLEB SŁONECZNIKOWY  Z MASŁEM(1,7), STÓŁ SZWEDZKI : SZYNKA WIEJSKA, TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM, SAŁATA, PAPRYKA ŻÓŁTA,  HERBATA Z CYTRYNĄ

ZUPA:  KRUPNIK  ( 7,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI ,KOTLET RYBNY, TRIO WARZYWNE, KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK:  CHRUPEK KUKURYDZIANY, JABŁKO, KAKAO

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.