Przedszkole nr 286
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 18.02.2019

ŚNIADANIE: MAKARON NA MLEKU , CHLEB WIEJSKI  Z MASŁEM (1,7), CHLEB ZDROWIE Z MASŁEM(1,7) , SEREK Z RZODKIEWKĄ, POLĘDWICA Z PIECA, KIEŁKI MIESZANE, HERBATA Z CYTRYNĄ 

ZUPA:  POMIDOROWA Z RYŻEM (7,9)

II DANIE: KLUSKI LENIWE, SURÓWKA Z JABŁKA I MARCHEWKI ,  KOMPOT PORZECZKOWY

PODWIECZOREK: ROGAL MAŚLANY - KAROLINKA (1,3,7), KOKTAJL JOGURTOWO- TRUSKAWKOWY(7)

 

WTOREK 19.02.2019

ŚNIADANIE:  KAKAO (7), CHLEB  BEZ DROŻDŻY Z MASŁEM (1,7), CHLEB ZDROWIE Z MASŁEM (1,7) STÓŁ SZWEDZKI : KIEŁBASA KRAKOWSKA, PASTA Z MAKRELI, SAŁATA, PAPRYKA CZERWONA  

ZUPA: OGÓRKOWA(7,9)

II DANIE: KASZA GRYCZANA , PULPET  Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ W SOSIE ZIOŁOWYM(1,3), BRUKSELKA, KOMPOT ŚLIWKOWY

PODWIECZOREK: KAJZERKA Z MASŁEM (1,7),MIÓD , JABŁKO, CIEPŁE MLEKO

 

ŚRODA 20.02.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU (1,7), CHLEB CASARSKI  Z MASŁEM CZOSNKOWYM(1,7),KIEŁBASKI Z SZYNKI, POMIDOR,  MIĘTA 

ZUPA:  BIAŁA (KALAFIOR, KALAREPA,RZODKIEW BIAŁA( 7,9)

II DANIE:  RYŻ, FILET Z INDYKA DUSZONY W SOSIE WŁASNYM(1), SAŁATA LODOWA Z ZIOŁAMI ,  KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA  Z ZIARNAMI I MASŁEM(1,7) , POLĘDWICA , RZODKIEWKA, KAWA ZBOŻOWA

 

CZWARTEK 21.02.2019

ŚNIADANIE: KAWA INKA(7), CHLEB SWOJSKI  Z MASŁEM(1,7), CHLEB BALTONOWSKI Z MASŁEM(1,7), STÓŁ SZWEDZKI : SCHAB PIECZONY,  PASTA MARCHEWKOWA(9), RUCOLA 

ZUPA: JARZYNOWA (7,9)

II DANIE: MAKARON(1,3), SPAGHETTI, SER ŻÓŁTY (7), OGÓREK KISZONY ,  KOMPOT PORZECZKOWY

PODWIECZOREK: GRAHAMKA Z MASŁEM (1,7),JAJKO,SZCZYPIOREK, POMARAŃCZ,  HERBATA OWOCOWA

 

PIĄTEK 22.02.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE  NA MLEKU (1,7), CHLEB BEZ DROŻDŻY  Z MASŁEM(1,7), CHLEB GRAHAM Z MASŁEM (1,7), PASZTET, SEREK MINI MOZZARELLA(7) , POMIDOR, ROSZPONKA, HERBATA KOPERKOWA

ZUPA:  BARSZCZ CZERWONY (1, 9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, MEDALIONY RYBNE Z DORSZA(1,3,4), MARCHEWKA Z GROSZKIEM ,  KOMPOT TRUSKAWKOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA Z MASŁEM(1,3,7), SEREK PUSZYSTY (1,7),  MELON,   CIEPŁE MLEKO (7) 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.