Zmień wielkość tekstu A+ A-

Licznik odwiedzin

Jadłospis

fruits-and-vegetables

 

PONIEDZIAŁEK 16.10.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU  (1,7), CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM(1,7), SZYNKA  ,  POMIDOR, MIÓD, MIĘTA

ZUPA:  Z ZIELONEJ SOCZEWICY (7,9)

II DANIE: NALEŚNIKI Z  SEREM I TRUSKAWKAMI(1,3,7) ,KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: CHLEB ŻYTNI  Z MASŁEM(1,7),SZYNKA , OGÓREK , HERBATA KOPERKOWA , GRUSZKA

 

WTOREK 17.10.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI RYŻOWE  NA MLEKU(1,7), CHLEB STAROPOLSKI Z MASŁEM (1,7), SZYNKA, OGÓREK, SER  ŻÓŁTY (7) ,PAPRYKA, HERBATA RUMIANKOWA

ZUPA: JARZYNOWA (9)

II DANIE:  RYŻ(1) ,POTRAWKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI(1,3), KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: GRAHAMKA  Z MASŁEM(1,7), JAJKO ,SZCZYPIOR, KAWA INKA(7), BANAN

 

ŚRODA 18.10.2017

 

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA  NA MLEKU   (1,7), CHLEB RAZOWY Z MASŁEM(1,7), SZYNKA(7),RZODKIEWKA , DŻEM, HERBATA OWOCOWA

ZUPA: KOPERKOWA (9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA(1), MIZERIA (7,9), KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: KOKTAJL BANANOWO-TRUSKAWKOWY (1,7), WAFEL RYŻOWY,ŚLIWKA

 

CZWARTEK 19.10.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI JĘCZMIENNE  NA MLEKU (7), CHLEB  Z ZIARNEM I  MASŁEM (1,7), SZYNKA,POMIDOR , ŻÓŁTY SER(7),OGÓREK KISZONY, HERBATA ŻURAWINOWA

ZUPA: KREM Z DYNI(9)

II DANIE: KASZA BULGUR(1), GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI(1), KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK: BUŁKA Z ZIARNEM I MASŁEM(1,7),MIÓD, KAKAO(7), NAKTARYNKA

 

PIĄTEK 20.10.2017

 

ŚNIADANIE:  PŁATKI MUSLI  NA MLEKU (1,7), CHLEB MIESZANY  Z MASŁEM(1,7), SZYNKA, POMIDOR,SEREK ALMETTE Z ZIOŁAMI, HERBATA WIŚNIOWA

ZUPA: KRUPNIK JAGLANY ( 1,9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI ,MEDALIONY RYBNE(1,3,4),MARCHEWKA Z GROISZKIEM , KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODWIECZOREK:  MUS OWOCOWY KUBUŚ , CHRUPEK KUKURYDZIANY, JABŁKO

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra, kwasek cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Jadłospis sporządzono zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia (Dz.U. z 2016r. poz. 1154 )